NO CALLAREM

Plataforma per la llibertat d’expressió

Plataforma transversal i plural de persones, col·lectius i entitats que treballen plegades en defensa pel dret a la llibertat d’expressió.

Els últims anys hem viscut un increment de la repressió exercida sobre la llibertat d’expressió i manifestació. A les diferents actuacions de l’Audiencia Nacional actuant amb criteris polítics conservadors es va sumar la Ley Mordaza i la reforma del Codi Penal com a einas de censura i control. Les darreres condemnes dels cantants Valtònyc, Pablo Hasél, els judicis contra La Insurgencia, tuitaires, humoristes, periodistes i una llarga llista d’activistes socials, la retirada d’obres d’art o el segrest del llibre Fariña ens obliga a organitzar-nos per donar una resposta contundent.

#NoCallarem mentre hi hagi lleis per emmordassar-nos. #NoCallaremos mentre hi hagi una sola persona represaliada a l’Estat espanyol per expressar-se, actuar o pensar de manera contrària al règim. #NonCalaremos mentre hi hagi activistes perseguides per denunciar vulneracions de drets humans. #NunVamosCallar mentre es persegueixin persones tan sols per expressar opinions a les xarxes socials. #EzGaraIsilduko mentre es limiti la llibertat de creació artística, mentre es retirin peces d’art, mentre se censuri la literatura, mentre es coarti l’humor i la sàtira, mentre se censurin lletres de cançons. #NonCararam mentre es vulgui empresonar a cantants, humoristes, artistes, activistes. #NoCallarem mentre hi hagi persones a la presó per les seves idees. #NoCallaremos perquè demà pots ser tu.

Any: 2021, 2022

Àmbit: Comunicació, Premsa i Continguts.

Web: http://www.nocallarem.org/inicio/

Col·laboren: Sindicat de Músics Activistes de Catalunya – SMAC! / Ateneu Popular 9 Barris / The Good Good – Promotora de Projectes Artístics / Defender a Quien Defiende / Babel Sound System / Buckshott Sound / SGS – Societat Gastronòmica Subversiva / Defensem DDHH / RAI – Centre de Recursos d’Animació Intercultural de Barcelona / Reskate Studio / Alicia Música / Gats / Novact / Alterevents – Esdeveniments des d’una Economia Transformadora / BccN – Festival de Cine Creative Commons de Barcelona / Casal Antoni Sala i Pont / Tigre de Paper Edicions / El Raig Verd Editorial / Konvent Puntzero / Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans / Quesoni / La Tremenda / Antic Teatre / Òmnium Cultural / Grup de Periodistes Ramon Barnils / Teatre amb R de República / L’Afluent / La Mosca TV / La Zurda / Contrabanda FM / Scanner FM / Carne Cruda