Fòrum Material Inflamable

web

Fòrum Material Inflamable

Pensament ←→ Acció artística


Què?

Material Inflamable és un fòrum sobre la innovació escènica i la improvisació, fet des d’una òptica lúdica, aglutinadora, i multidisciplinar. Un esdeveniment que transita el binomi pensament-acció, i la seva interrelació. Material Inflamable vol ser un revulsiu de certs formalismes acadèmics que constrenyen la creació lliure, i alhora ens faci aprendre noves fórmules que funcionin en el context actual.


Per què?


Aquest projecte és l’evolució natural de “The Exploding Fest, Happening o caos controlat de Música i arts en Moviment”. Un festival a través del qual s’ha creat un col·lectiu d’improvisadores/improvisadors de diferents disciplines: de música, d’art sonor, de sorollisme, de dansa, d’AAVV, de paraula (poesia). Barcelona necessitava aquest espai i durant 6 anys ha estat el seu punt de trobada.

El fòrum pretén convertir-se en un espai de reflexió i entreteniment, fent dialogar les diferents disciplines al voltant de la innovació escènica i la creació explosiva, en un context escènic, traient-les fora dels àmbits purament acadèmics.

Volem vehicular la necessitat d’evolucionar, conèixer noves realitats, innovar i dialogar des de la mirada crítica i amb perspectiva històrica de totes les persones improvisadores de Barcelona. Volem fer-ho juntes. Volem reflexionar al voltant de l’acció artística amb totes les diferents disciplines possibles: música, art sonor, moviment, arts visuals, paraula – poesía…


Quan?

Primera edició (un sol dia*): Dissabte 13 de novembre, 2021. De 09:30 fins a les 20:00 hores.


On?

Fabra i Coats, Fàbrica de Creació: Jornada

Convent de Sant Agustí: Accions


Com?

Els continguts de la 1ª edició es defineixen a través d’un procés participat per l’ecosistema d’artistes participants, membres de l’equip organitzador, voluntaris, col·laboradors de The Exploding i persones clau del món acadèmic vinculades a la improvisació per començar. Aquest procés està dinamitzat per l’equip curatorial format per: Beatriu Daniel, Sonia Fernádez, Kike Bela i Edi Pou


Sobre què?

Material Inflamable neix per qüestionar i ser un espai de trobada física i virtual sobre:

• El happening i els nous camins d’expressió musical, escènica i visual

• L’articulació del pensament i l’acció escènica (com a discurs vàlid i en constant revisió i re-actualització)

• Les comunitats que treballen i volen saber més sobre aquests gèneres

• La creació artística interdisciplinar

• La interconnexió entre les diverses accepcions de la performance (arts visuals i escèniques)

• Contextos, recursos, investigacions i mirades al voltant de les accions artístico-performatives (des de dins i des de fora de l’acadèmia)

• La connexió amb els públics diversos existents i potencials des d’una mirada intercultural i universal

Material Inflamable és un esdeveniment que no només acull el debat i l’acció escènica, sinó que vol també obrir-se al públic amb accions artístiques i espectacles: de la pràctica, a l’humanisme filosòfic.


Amb qui?

Col·labora: EMPIRIC, Explica Dansa, Fabra i Coats, El Pumarejo, CC Convent de Sant Agustí, Tardor Transformadora, Escena Poblenou, BitLab, OSIC