BELA presenta «La Entrega»
Presentació del primer disc en solitari de Kike Bela (Blood Quartet, Murnau B, Le Fou).
Dark ambient Instrumental, No Wave, Minimal.

Dues dècades després d’haver començat a crear –i ajudar a crear– música, BELA presenta el seu primer disc en solitari, La Entrega. Vuit miniatures instrumentals elegants, suggerents, inquietants, amb el baix com a instrument principal, usat de formes tan variades com creatives. Completen la instrumentació aquesta one man band un sistetitzador, pedals d’efecte, petites percussions, inclús un diàleg de Paris, Texas de Wim Wenders.

Bela: baix elèctric, Synth Korg MS10, veus, pedals.

Miquel Casaponsa: guitarra elèctrica.

Edi Pou: bateria.

Durada concert: 50-55’

SOBRE ELS MÚSICS

Kike Bela és un incansable activista del teixit underground de Barcelona, ja sigui com a músic de formacions musicals, majoritàriament lligades a la música alternativa, com Blood Quartet, Murnau B., Le Fou, Tystnaden –amb membres de Standstill, Jesucristo Superstar por Casa…), com a coordinador d’espais de creació (exdirector de La Escocesa), com a ideòleg i productor d’espectacles multidisciplinaris (The Exploding Fest, FiM_Fira Vila-seca, Seismes…), o com a compositor, principalment de projectes audiovisuals d’autor, entre els quals destaquen els documentals d’Antonio Pérez Molero, “La Flota de Indias” (en muntatge, actualment), “Lacroix-Dalí”, “Quiero lo Eterno”, de Miguel Ángel Blanca, amb Blood Quartet, o “Fin de Siglo”, del realitzador Álex Casanovas.

Miquel Casaponsa estudia intervencions urbanes, arquitectura interior i música a Barcelona i Helsinki. Composa i improvisa amb guitarra-e., no input, i “enregistraments de camp”. So per a instal·lacions, col·laboracions musicals i performances amb Brendan Bougherty, Monia Montali, Ana Konjetsky, Giovanni Di Domenico, Charo Calvo… El 2017 crea l’associació Park Keito, juntament amb Kotomi Nishiwaki, per a la creació de peces d’escena i instal·lacions.

Edi Pou és membre del duet ZA!, referents de l’underground i l’autoedició europeus, amb el qual ha fet més de 700 concerts pels cinc continents. Membre del duet de violí i percussió Los Sara Fontán: en menys de dos anys d’activitat han realitzat gires internacionals per França, Alemanya, Portugal i Suïssa. El 2008 funda el col·lectiu d’improvisadors La Orquesta del Caballo Ganador, a través del qual han realitzat desenes d’espectacles multidisciplinaris i inspirat altres col·lectius. Treballa la vessant pedagògica de l’art a través de tallers d’improvisació conduïda que imparteix tant a infants en escoles com a adults professionals i amateurs. Aquests tallers han tingut lloc a diferents països, des de Moçambic fins a Austràlia, passant per Portugal, Alemanya, etc.

https://belabelabela.bandcamp.com

 

SOBRE EL DISC

Kike Bela es un incansable activista del tejido underground de Barcelona, ya sea como músico (Blood Quartet, Murnau B, Tystnaden, Le Fou…), como coordinador de espacios de creación (exdirector de La Escocesa) o como ideólogo y productor de espectáculos multidisciplinares (Exploding Fest, FiM_Fira de Vila-seca, Seismes…).

Dos décadas después de haber empezado a crear -y ayudar a crear- música, Bela presenta su primer disco en solitario, La Entrega. Ocho miniaturas instrumentales elegantes, sugerentes, inquietantes, con el bajo como instrumento principal, usado de formas tan variadas como creativas. Completan la instrumentación de esta one man band un sintetizador, pedales de efecto, pequeñas percusiones, incluso un diálogo de Paris, Texas de Wim Wenders. El guitarrista Miquel Casaponsa también colabora en dos piezas (Sagrado Corazón y Pluja Rosa).

Cuando le pregunto a Kike Bela por qué ahora, por qué empezar una carrera de solista después de tantos años en esto, me pide 24 horas para responderme. Sus piezas tampoco tienen prisa, evolucionan de forma lenta y orgánica, con crescendos, mesetas y desarrollos al servicio de una banda sonora expresionista y minimalista.

La Entrega es un título importado de otra pieza artística del artista plástico Marco Noris, que también es autor de la portada. A Bela le sedujo la polisemia de la palabra: la entrega como publicación que exige cerrar algo, darle forma y mostrarlo; pero también la entrega como esfuerzo personal, honesto y desnudo.

La Entrega se edita en coedición por parte de Amen Discos (discográfica del colectivo El Pumarejo) y Gandula (sello y familia de ZA!, Sara Fontan, Blood Quartet, etc).

Edi Pou, periodista y músico