ART i PART Sant Andreu. «Eixam i Rauxa».

Creació artística comunitària en barris de Barcelona.

El programa ART i PART, projecte de creació artística comunitària als barris va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura (Barcelona Districte Cultural), que convidava els veïns i les veïnes de la ciutat a prendre part en una proposta comunitària en la qual actuaven com a creadors i creadores. El projecte del districte de Sant Andreu va ser el de generar un procés de creació comunitària de base musical, es va coordinar globalment des de The Good Good i va ser liderat per Eva Garcia de ComúArt.

Els artistes residents a la Fabra i Coats surten al barri i conviden els seus veïns i veïnes a una exploració musical i dels sons del seu entorn. Es van activara tallers d’improvisació musical, de cos i espai i construcció de volums. Durant el procés de creació es van transformaranels edificis i l’espai públic en un amfiteatre contemporani que va acolli els artistes del barri i les seves històries.

Els partners van ser Pony ganador, The Good Good, Pedra, Amir Gazit Studio, Mariona Naudin i Fàbrica de creació Fabra i Coats.

Des de The Good Good vam realitzar la coordinació i producció artística, la contractació de participants, suport en difusió en continguts, coordinació de tallers i coordinació de tallers, acompanyament en processos de creació artística comunitària amb artistes professionals i entitats del territori. Direcció i producció de l’espectacle “Eixam i Rauxa. Enjambre y Jaleo”.

 

Any: 2018

Àmbit: Creació artística comunitària

Web: https://www.barcelona.cat/districtecultural/es/proyectos/temporada-i-sant-andreu

Col·laboren: Pony ganador, Za!, Pedra, Amir Gazit Studio, Mariona Naudin i Fàbrica de creació Fabra i Coats